• 040-575 5552
  • miia@hunajakeiju.fi
  • IG: hunajakeijuoy
  • FB: hunajakeiju
  • Toimitus kotimaassa alkaen 6,90€, yli 80€ tilaukset ilman toimitusmaksua
  • 040-575 5552
  • miia@hunajakeiju.fi
  • IG: hunajakeijuoy
  • FB: hunajakeiju
  • Toimitus kotimaassa alkaen 6,90€, yli 80€ tilaukset ilman toimitusmaksua

Tietoja meistä

Perheyrityksemme toimii Tortinmäessä, Varsinais-Suomessa. Toimitilamme sijaitsee noin 30 km Turusta Tampereen suuntaan. Mehiläistarhat sijaitsevat neljän kunnan alueella: Aurassa, Pöytyällä, Ruskolla ja Turussa. Laajennamme tarhausaluetta tarpeen mukaan. Pyrimme palvelemaan viljelijöiden pölytystarvetta myös yli maakuntarajojen.

Jalostamme ja jälleenmyymme hunajaa ja mehiläispesän sivutuotteita erilaisissa myyntitapahtumissa, jälleenmyyjien kautta sekä verkkokaupassamme. Hunajan lisäksi valmistamme makuhunajia, valamme mehiläisvahasta kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin. Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti.

HENKILÖT HUNAJAKEIJUN TAUSTALLA

Miia

Miia on suorittanut Mustialassa mehiläistarhaajan ammattitutkinnon ja hoitaa mehiläisiä asiantuntijan ottein.

Pitkän työuran moniosaaja kokee vihdoinkin löytäneen kutsumustyönsä. Uudessa ammatissa Miia pystyykin hyödyntämään aiemman työkokemuksen niin kirjanpidon, myyntityön kuin yritysjohtamisenkin maailmasta. Monitoiminaisemme hoitaa myynnin ja laskutuksen puhumattakaan muista lukuisista asioista joita yritystoimintaan kuuluu.

Klaus

Klaus hoitaa vastuullisen aviomiehen tehtäviä moitteetta. Hän auttaa niin mehiläistarhauksessa, sadonkorjuussa, tuotteiden pakkaamisessa kuin myyntityössäkin.

Näissä edellämainituissa tehtävissä arvostetaan erityisesti hänen kenties tärkeintä ominaisuutta: lihasvoimaa. Tätä tarvitaan erityisen paljon tarhatyöskentelyssä.

Kuva aiemmilta vuosilta

Katariina, Karoliina ja Aleksi

(Ei aivan tuore kuva)

Perheen lapset ovat saaneet mahdollisuuden (ehkä hivenen pakotettuna) osallistua yrityksen toimintaan supervoimiensa mukaisesti:

Katariina: Hallitsee niin mehiläisten hoidon kuin myyntityönkin.

Karoliina: Rakentaa ja huoltaa mehiläistarhauskalustoa sekä auttaa myyntityössä.

Aleksi: Perheemme lihas niin mehiläistarhoilla kuin myyntitapahtumissakin.

Tarinamme

Tilan isännällä on ollut tapana tuottaa liikeideoita tasaisella syötöllä. Harvoin näitä kuitenkaan on toteutettu. Mehiläistarhaus oli yksi näistä ideoista eikä rouva oikein lämmennyt ajatukselle. Eräänä elokuisena päivänä 2015 kohtalo muutti tilannetta siten, että pihatuijaamme ilmestyi mehiläisparvi. Ystävän avustuksella saimme napattua parven pahvilaatikkoon. Hänen kysymyksensä muutti kenties elämämme: "Haluatteko mehiläisparven itsellenne vai vienkö mukanani?" Olimme kuvitelleet että hän vie parven takaisin omistajalleen. Emme tuolloin tienneet että karanneet mehiläisparvet eivät kuulu kenellekään. Toisaalta kun vähän asiaa miettii, olisihan se sula mahdottomuus löytää parven lähtöpaikkaa, sillä eihän hyönteisillä ole tunnistenumeroita.

Päätimme pitää parven itsellämme ja siirsimme sen pesälaatikkoon asustelemaan pihallemme. Melko pian syksyllä huomasimme että mehiläisten hoidossa on syytä käyttää kunnollisia mehiläistenhoitoasusteita: metsurin kypärä ei ihan riittänyt mehiläisten pitämiseen poissa kasvoilta. Hankimmekin pian kunnolliset tarvikkeet mehiläisten hoitamiseen. Saimme talveutettua mehiläispesän suureksi ihmeeksemme, sillä osaamista mehiläisten hoidosta meillä ei ollut. Alkuvuodesta 2016 osallistuimme Varsinais-Suomen mehiläistarhaajat ry:n järjestämälle mehiläishoidon peruskurssille josta saimmekin hyvän alun mehiläistenpidolle.

Kasvatimme pesämäärää pikku hiljaa ja hoidimme mehiläisiä omien ansiotöidemme ohella. Miia suoritti mehiläistarhaajan ammattitutkinnon Mustialassa vuonna 2019. Pesämäärän lähestyessä sataa päätimme keskittyä tarhaukseen ja Miia jäi hoitamaan mehiläisiä ja yritystoimintaa kotoa käsin.